BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ


10. ERKEN REZERVASYON KAMPANYASI İZMİR’DEN BAŞLADI

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: “Milletimiz için son derece önemli olan Erken Rezervasyon Kampanyası’nın tanıtımının iyi yapılması lazım.” 

Bakan Numan Kurtulmuş: “Türkiye ekonomik göstergeleri itibariyle daha da ileriye doğru gidiyor. Vatandaşlarımız, ekonomik gelişmeyle birlikte turizm hareketliliklerine daha yatkın bir hale geliyor. Vatandaşlarımızın da ülke içerisinde dolaşabilecekleri imkânları artırmamız lazım. ”

Bakan Kurtulmuş: “Geçtiğimiz yıl 4,5 milyon erken rezervasyon yapıldı. Bu sene inşallah daha da artacak.”


Türkiye’nin şehirlerinin en ince sokaklarına, kıvrımlarına kadar keşfedilmeye layık olduğunu söyleyen Bakan Kurtulmuş, “Milletimiz için son derece önemli olan Erken Rezervasyon Kampanyası’nın tanıtımının iyi yapılması lazım.” dedi.

Türkiye’nin iç turizmine yönelik olarak 2009 yılından bugüne her yıl düzenlenen ve tatilcilere uygun fiyatlarla tatil yapma imkânı sunan Erken Rezervasyon Kampanyası'nın onuncusu İzmir'den başlatıldı. Turizmde her yıl büyük talep gören yeni kampanya Bakan Numan Kurtulmuş ile sektör temsilcilerinin birlikte düzenlediği basın toplantısıyla tanıtıldı.   

Ekonomik göstergeleri itibariyle Türkiye'nin daha da ileriye doğru gittiğini belirten Bakan Kurtulmuş, bu gelişmeyle birlikte Türk vatandaşlarının da bu turizm hareketliliğine yaktın hale geldiğini söyledi. 

Geçtiğimiz yıl içerisinde 4,5 milyon erken rezervasyon yapıldığına değinen Bakan Kurtulmuş, bu rakamın bu yıl daha da artmasını hedeflediklerini kaydetti. 

Türk vatandaşlarının ülke içerisinde dolaşabilecekleri imkânları artırmalarının gerekliliğine vurgu yapan Bakan Numan Kurtulmuş, şunları söyledi: 

“Turizm denilince, sadece yabancı turisti ağırlamak ve onları ülkemizin farklı köşelerinde misafir etmek gibi algılamamamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın da ülke içerisinde dolaşabilecekleri imkanları artırmamız lazım. Çin’de iç turizm faaliyetlerinin sayısının yılda 4,6 milyar dolar olduğunu öğrendik. Nüfusuna baktığınızda aşağı yukarı her bir vatandaş senede en az üç kez dolaşıyor. Türkiye ekonomik göstergeleri itibariyle daha ileriye doğru gidiyor. Vatandaşlarımız ekonomik gelişmeyle birlikte turizm hareketliliklerine daha yatkın bir hale geliyorlar. Onun için bu erken rezervasyonun milletimiz bakımından da son derece önemli olduğunu ifade etmek isterim. Bu kampanyanın tanıtımının iyi yapılması lazım. Bu sadece turizm hizmetlerinden istifade edecek, bu hizmetleri satın alacak vatandaşlarımızın işi olmaktan daha çok sektörün vazifesidir. Burada sektör olarak, bütün arkadaşlarımızla bu kampanyaya daha da güçlü bir şekilde duyurmamız gerekiyor.” 
 
'Islık Dili' UNESCO’da

Doğu Karadeniz insanının yüzyıllardır kullandığı bir iletişim yolu olan Islık Dili’nin, dün UNESCO’nun Güney Kore’de gerçekleştirdiği toplantısında oy birliğiyle Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne kaydedildiğini hatırlatan Bakan Numan Kurtulmuş, “Türkiye değerleri olan ve bu değerleri UNESCO’da kaydettiren büyük bir kültür hazinesidir.” dedi. 

TÜRKSOY tarafından Kastamonu'nun 2018 yılında ‘Türk Kültür Başkenti’ olarak kabul edildiğini belirten Bakan Kurtulmuş, ilin kültürünün tanıtılması bakımından 2018 yılının önemli bir katkı sunacağını dile getirdi. 

Turizmde belli hedeflere odaklanmak, hep birlikte motive olmak gerektiğini söyleyen Bakan Kurtulmuş, bir takım oyunu sürdürmeleri gerektiğini anlatarak, konuşmasına şöyle devam etti: 

“Otellerin en önemli şikâyetlerinden birisi olan tahsislerin yenilenmesi konusunda yeniden 49 yıllığına uzatılabilecek hatta yabancı ortaklıklar alınabilecek hatta bazıları için satın alınma imkanları getirilecek. Havayolu desteği ile ilgili 12 aya yayılmış bir destek paketi hazırladık, Bakanlar Kurulundan çıktı ve 9 bin liraya kadar destek vereceğiz. Kruvaziyerlerle ilgili destek paketimizde bu hafta Bakanlar Kurulunda imzalandı. Türkiye’nin bazı yerlerine THY veya diğer şirketlerle direkt uçuş yapılması sağlanabilir.”

(07.12.2017)

  • 2.jpeg
  • 3.jpeg
  • 4.jpeg
  • 5.jpeg
  • 6.jpeg
  • 1.jpeg